CHAKRE SI CRISTALE

Chakrele - centrii energetici ai fiintei - pot fi influentati pozitiv de prezenta binefacatoare a cristalelor. In cele ce urmeaza vom descrie caracteristicile chakrelor principale si cristalele care ajuta la echilibrarea acestora.

CHAKRA MULADHARA

Numita si centrul energetic al radacinii sau "chakra radacina", este situata intre pubis si anus. Culoarea care ii corespunde este rosu. Muladhara guverneaza glandele endocrine ale ovarelor / testiculelor. O chakra radacina echilibrata ofera persoanei siguranta si stabilitate, vitalitate, dinamism. Blocajele chakrei se manifesta prin stari de enxietate, furie, nesiguranta, agresivitate.
Cristalele utile in echilibrarea chakrei Muladhara sunt - granatul, rubinul, cuartul fumuriu, ochi de soim, onix, hematit, opal.
Granatul este util in cazul problemelor legate de lipsa capacitatii de rezistenta la efort.
Rubinul ii ajuta pe cei dezordonati si emotivi sa se impuna si sa isi urmareasca telurile.
Ochiul de soim amplifica increderea in sine, demnitatea, integritatea fiintei.
Onixul absoarbe energiile negative si faciliteaza legatura cu subconstientul.
Opalul echilibreaza si stabilizeaza. Ofera fiintei o perceptie realista asupra vietii si ampifica discernamantul.

CHAKRA SWADHISTHANA

Este situata la trei degete sub ombilic si este centrul sexualitatii, al senzualitatii si romantismului. Culoarea sa specifica este portocaliul. O chakra Swadisthana echilibrata aduce armonie, veselie - persoana este creativa, senzuala, deschisa spre noi experiente. Blocajele se manifesta prin frigiditate, perversitate, persoana se adapteaza cu greu schimbarilor, pot sa apara probleme in intelegerea si manifestarea propriei sexualitati.
Cristalele benefice echilibrarii sunt: aragonitul galben, carneolul, jaspul rosu, ochiul de pisica, sardonixul si piatra lunii.
Aragonitul galben se foloseste in meditatie pentru purificarea chakrei, ajutand la transmutarea, sublimarea energiei sexuale.
Carneolul armonizeaza energiile sexuale transferandu-le in creativitate. Aduce bucuria de a trai, toleranta, ajuta la amplificarea capacitatii de comunicare cu exteriorul. Este util celor care sunt inchisi in sine, neintelesi, sa se deschida.
Jaspul rosu este un bun purificator pentru sange. Absoarbe energiile excesive si protejeaza de agresiunile energetice. Are efecte benefice asupra aurei.
Ochiul de pisica ofera o capacitate crescuta de impamantare, tempereaza tendintele spre excese.
Sardonixul faciliteaza patrunderea in profunzimea lucrurilor, confera intelegere si aprecierea frumosului.
Piatra Lunii este utila in tratarea problemelor emotionale. Poate fi folosita pentru constientizarea si dizolvarea sabloanelor emotionale din trecut.

CHAKRA MANIPURA

Este asociata cu plexul solar. Culoarea corespondenta este galbenul. Manipura influenteaza ficatul, splina si pancreasul. Persoana cu chakra Manipura echilibrata este plina de vitalitate, radiaza forta si optimism. Blocajele se manifesta prin stari de apatie, anxietate, imunitate slaba, lipsa scopului si a dorintei de a trai.
Cristalele benefice sunt: citrinul, chihlimbarul, ochiul de tigru, piatra soarelui, peridotul, topazul auriu.
Citrinul elimina impuritatile fizice si emotionale, amplifica energia vitala din organism, dizolva starile depresive si creste capacitatea de concentrare.
Chihlimbarul amplifica optimismul, optimizeaza si uniformizeaza aura.
Ochiul de tigru ajuta la ridicarea vibratiei, amplifica abilitatea de a vedea Divinul in tot ceea ce ne inconjoara.
Piatra Soarelui energizeaza, elimina blocajele, ajuta la relaxare.
Peridotul calmeaza, elimina stress-ul.
Topazul auriu este benefic in reducerea starilor de depresie si anxietate. Restabileste echilibrul emotional, diminueaza frustrarea si gelozia.

CHAKRA ANAHATA

Anahata este centrul mintii planetare, a sufletului. Culoarea specifica este verde irizat cu roz. O chakra echilibrata aduce in viata persoanei armonie, compasiune, iubire neconditionata, capacitatea de a darui si primi iubire. Blocajele se manifesta adesea prin sentimentul de singuratate, tristete, lipsa capacitatii de a simti iubirea, oboseala, apatie, lipsa bucuriei.
Cristalele benefice sunt: cuartul roz, rodocrozitul, aventurinul, malachitul, jadul verde, smaraldul, fluorina verde si roz.
Cuartul roz emana o energie blanda, cu efecte vindecatoare asupra problemelor emotionale. Ajuta la depasirea traumelor din trecut, preia din suferintele emotionale ale celui care il poarta.
Rodocrozitul amplifica receptivitatea fata de energia iubirii si elimina acumularile negative.
Aventurinul dizolva sentimentele si gandurile negative legate de problemele de ordin fizic, revigoreaza si linisteste emotiile.
Malachitul ne ajuta sa constientizam emotiile ascunse in subconstient si detasarea de acestea.
Jadul verde mareste altruismul, are un efect linistitor, calmant.
Smaraldul intareste sistemul imunitar, regenereaza tesuturile, are efecte benefice asupra psihicului.
Fluorina amplifica compasiunea, conecteaza la energiile puternice ale iubirii neconditionate.